درد بعد از پر کردن دندان
درد بعد از پر کردن دندان: هدف از پر کردن دندان، درمان پوسیدگی دندان و کاهش ناراحتی ناشی از آن و همچنین بازگرداندن زیبایی و عملکرد به دندان هست. اگر چه گفته میشود فرآیند پر کردن دندان عملی بدون درد است چرا که در آن از بی حسی استفاده میشود، اما گاهی اوقات پس از پر کردن دندان ممکن است بیمار دچار درد و ناراحتی شود.
دلایل گوناگونی برای احساس درد بعد از پر کردن دندان وجود دارد. در برخی موارد ناراحتی تنها به علت واکنش به فرآیند ترمیم دندان است و پس از مدتی برطرف میشود. اما در برخی موارد ممکن است علت ناراحتی مربوط به خود ماده پر کننده بوده و باید ترمیم تنظیم شود. گاهی اوقات نیز ممکن است بخش دیگری از دندان نیاز به ترمیم داشته باشد. در هر صورت برای غلبه بر درد بعد از پر کردن دندان، راهکارها و درمانهای زیادی وجود دارد.
دلایل درد بعد از پر کردن دندان
احساس درد یا حساسیت در دندان ترمیم شده تا حدی شایع و متداول است. در چنین شرایطی معمولاً پس از یکی دو روز درد برطرف میشود.
در صورتی که پس از چندین روز هنوز درد و حساسیت دندان را تجربه میکنید، ممکن است علت آن خود ترمیم یا دندان باشد. یکی از دلایل متداول درد بعد از پر کردن دندان، این است که ترمیم خوب و درست پولیش نشده است و همین موضوع باعث اختلال در بایت و عملکرد سطح جونده دندان شده است. در صورتی که ترمیم پر کننده دندان بیش از حد برجسته یا بلند باشد، باعث مال اکلوژن شده و اجازه نمیدهد سطح جونده دندان به خوبی با دندان فک مقابل جفت شود.
نوع ماده پر کننده ای که دندانپزشک مورد استفاده قرار میدهد، ممکن است باعث ایجاد حساسیت یا دندان درد شود. برای مثال اگر دندان با رزین کامپوزیت پر شده باشد، حساسیت دندان پس از آن امری نسبتاً متداول میباشد. تحقیقاتی که در Journal of Conservative Dentistry منتشر شد، بیان میدارد حساسیت دندان ممکن است حاصل اندکی انقباض مواد پرکننده پس از سخت شدن و در نتیجه ایجاد فاصله بین ترمیم و دندان باشد. روشهای مختلفی برای برطرف کردن حساسیت وجود دارد از جمله استفاده از مواد پرکننده دیگر یا تغییر روش پر کردن دندان.
با درد بعد از پر کردن دندان چه کنیم
در صورتی که یک هفته از پر کردن دندان گذشته است اما هنوز درد و ناراحتی آن هنگام گاز گرفتن یا جویدن غذا و یا حتی باز کردن دهان احساس میشود، بهترین کار این است که هر چه سریعتر به دندان پزشک خود مراجعه کنید. او با توجه به شرایط شما و درمانی که انجام شده است به مشکل اصلی پی برده و آن را برطرف مینماید.
اگر پس از پر کردن دندان دچار مشکل مال اکلوژن شده اید، دندانپزشک ارتفاع پر شدگی را کاهش میدهد تا مشکل گاز گرفتن و جویدن غذا برطرف شود.
اگر به علت استفاده از رزین کامپوزیت دچار حساسیت دندان شده اید، ممکن است دندانپزشک آن را با پر شدگی از جنس دیگری تعویض نماید.
اگر علت ناراحتی التهاب عصب و بیرون زدگی پالپ باشد، ممکن است نیاز به عصب کشی و یا حتی کشیدن دندان وجود داشته باشد.
پیشگیری از درد بعد از پر کردن دندان
عاقلانهترین کاری که برای پیشگیری از این مشکلات میتوانید انجام دهید، مراقبت از سلامت دهان و دندان و حفظ رعایت بهداشت است تا دچار پوسیدگی و کرم خوردگی دندان نشوید و نیازی به درمانهای متعاقب آن نداشته باشید. حداقل روزی دو مرتبه مسواک بزنید و یک مرتبه نخ دندان کشید و از چکاپهای منظم دندانپزشکی (سالی یک یا دو مرتبه) غفلت نکنید.