صفحه اصلی / ارتودنسی / دوران درمان ارتودنسی
دوران درمان ارتودنسی
دوران درمان ارتودنسی

دوران درمان ارتودنسی

دوران درمان ارتودنسی

دوران درمان ارتودنسی با براکت و سیم‌ کشی دندان‌ها  چه مدت طول می‌کشد؟

مدت زمانی که دندان‌هایتان باید سیم‌کشی باشند (براکت و سیم ارتودنسی به آنها متصل باشد)، بستگی به وضعیت دندان‌ها و نوع وسیله ارتودنسی دارد.

 براکت ثابتدوران درمان ارتودنسی با براکت ثابت معمولاً 12 تا 24 ماه طول می‌کشد اما در صورتی که مشکل دندانی شدید باشد ممکن است بیش از این زمان طول بکشد.

 براکت غیرثابت– معمولاً براکت غیرثابت مدت زمان کوتاه‌تری استفاده می‌شود. با این حال ممکن است لازم باشد پیش و پس از درمان با براکت ثابت، براکت غیرثابت استفاده کنید. ارتودنتیست توصیه‌های لازم در مورد براکت را به شما ارائه می‌نماید. اگر طبق دستور ارتودنتیست عمل نکنید، طول دوران درمان ارتودنسی افزایش یافته و ممکن است نتیجه آن مطلوب نباشد. اگر براکت آسیب ببیند یا بشکند و به موقع به آن رسیدگی نکنید، ممکن است درمان به تأخیر افتاده و طولانی‌تر شود.

 در دوران درمان ارتودنسی، چند مرتبه باید به ارتودنتیست مراجعه نماییم؟

 

در دوران درمان ارتودنسی باید مرتباً برای تنظیم براکت به ارتودنتیست مراجعه کنید. معمولاً هر شش تا هشت هفته یک بار باید ارتودنتیست شما را ببیند. بسیار مهم است که مراجعات خود را به صورت منظم انجام دهید وگرنه دوران زمان بسیار طولانی خواهد شد.

 آیا هنگام استفاده از براکت، دهان زخم می‌شود؟

دهان نسبت به تغییرات بسیار حساس است و چند روزی طول می‌کشد تا به براکت عادت کند. در ابتدا ممکن است احساس ناراحتی داشته باشید چرا که براکت به دندان‌ها فشار وارد می‌کند. همچنین هر مرتبه که براکت تنظیم می‌شود احساس سفتی و فشار در دندان‌ها مجددا احساس می‌شود. برای کنترل این ناراحتی یا درد می‌توان از مسکن هایی مانند ایبوپروفن استفاده نمود. برخی از بخش‌های براکت ممکن است بافت لثه یا لب‌ها را تحریک نموده و آنها را زخمی کند. برای جلوگیری از این اتفاق، از موم شفافی استفاده می‌شود به صورتی که موم برروی این بخش‌های براکت مالیده می‌شود اگر پس از چند روز باز هم بخشی از سیستم براکت باعث زخمی شدن دهان شد باید به ارتودنتیست خود مراجعه نمایید.

آیا با براکت می‌توان به صورت نرمال صحبت کرد؟

گاهی اوقات در صورتی که براکت به خوبی با دهان شما تنظیم نشده باشد، ممکن است در تکلم تأثیر گذاشته و گاهی در تلفظ برخی واژه‌ها دچار مشکل شوید. نوک زبانی صحبت کردن یکی از مشکلاتی است که در ابتدا ممکن است اتفاق بیفتد اما اکثر افراد خیلی زود به براکت عادت می‌کنند و ظرف چند روز همانند گذشته می‌توانند صحبت نمایند.

در دوران درمان ارتودنسی از چه کارهایی باید اجتناب نمود؟

از گاز گرفتن و جویدن ناخن یا ته مداد یا خودکار اجتناب کنید چرا که باعث آسیب دیدن یا شکستن براکت می‌شود.

آیا در دوران درمان ارتودنسی می‌توان فعالیت‌های ورزشی و ادامه داد؟

اگر براکت غیر ثابت دارید، بهتر است هنگام ورزش آن را از دهان خارج کنید و در ظرف مخصوص خود قرار دهید. جعبه یا کیف مخصوص براکت را می‌توانید از داروخانه یا دندانپزشک خریداری نمایید. اگر براکت خود را خارج می‌کنید، حتماً هنگام ورزش از محافظ دهان استفاده نمایید و پس از ورزش هر چه زودتر دوباره براکت را در دهان بگذارید. برای شنا نیز بهتر است براکت را در بیاورید. اگر براکت ثابت دارید باید از محافظ دهان طراحی شده برای فعالیت‌های ورزشی بر روی براکت استفاده کنید. این محافظ دهان را ارتودنتیست برایتان می‌سازد.

براکت ممکن است بر نواختن برخی آلات موسیقی بادی تأثیری بگذارد اما با تمرین می‌توانید به آن عادت کنید. اگر براکت غیرثابت دارید بهتر است آن را از دهان خارج کنید و در جعبه مخصوص خود قرار دهید توجه داشته باشید بلافاصله پس از اتمام کار، دوباره آن را در دهان بگذارید.

تغذیه همراه با براکت چگونه است؟

خوردن غذاهای نامناسب می‌تواند براکت را خراب کرده یا حتی باعث شکستگی آن شود. در چند روز اول بهتر است تنها غذاهای نرم مصرف کنید. هر نوع براکتی که دارید باید از مصرف غذاهای سفت و جویدنی و شیرین اجتناب نمایید. در این دوران آدامس و شکلات کشی نباید مصرف کنید چرا که به براکت می‌چسبد. از خوردن غذاهای سفت مانند سیب، هویج، نان سوخاری و از این قبیل موارد نیز پرهیز کنید. این غذاها باعث شکستن سیم و نگینهای براکت می‌شود.

بهتر است در ابتدا غذای خود را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید و بیشتر رژیم غذایی نرم داشته باشید. ممکن است ذرات غذا در براکت ها و بین دندان‌ها  باقی بمانند بنابراین باید به دقت دندان‌ها و براکت را تمیز کنید و تمام ذرات غذا را خارج نمایید.

از مصرف نوشیدنی‌های گازدار، نوشابه، آب میوه و سایر نوشیدنی‌های که قند یا اسید زیادی دارند پرهیز کنید. چرا که این مواد باعث پوسیدگی و فرسایش دندان می‌شوند. نوشیدنی‌های پر گاز می‌توانند باعث تغییر رنگ براکت و دندان شوند.

اگر هم خواستید از این نوشیدنی‌ها مصرف کنید، ترجیحاً از نی استفاده کنید. بهترین نوشیدنی‌ها در این دوران آب و شیر است.

 چرا مراقبت از سلامت دهان اهمیت دارد؟

بسیار مهم است که برای تمیز کردن دندان‌ها و براکت زمان کافی صرف کنید. این کار باعث می‌شود از مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان، التهاب لثه و کلسیم زدایی دندان جلوگیری نمایید. کلسیم زدایی زمانی اتفاق می‌افتد که بخشی از کلسیم از دندان‌ها جدا می‌شود. در این صورت ممکن است متوجه لکه‌های سفید رنگ بر روی دندان خود شوید. چکاپ‌های منظم دندانپزشکی خود را فراموش نکنید.

در صورت شل شدن یا آسیب دیدن براکت چه کنیم؟

اگر براکت آسیب دید یا شل شد به ارتودنتیست خود بگویید. نباید صبر کنید تا زمان نوبت مراجعه بعدی‌تان فرا برسد. اگر مدتی براکت استفاده نکنید یا براکت در موقعیت درست قرار نداشته باشد نتایج درمان تحت تأثیر قرار گرفته و حتی ممکن است دندان‌ها به موقعیت پیشین باز گردند.

براکت و دهان خود را چگونه تمیز کنیم؟

پس از هر بار غذا خوردن، دندان‌ها و براکت را به طور کامل تمیز کنید. بهتر است برای مسواک زدن پس از غذا یک ساعت صبر کنید. به تک‌تک دندان‌ها باید توجه کنید و مرز لثه را نیز خوب تمیز کنید.

همه دندان‌ها حاوی ترکیبات فعال مانند فلوراید یا عاملهای کنترل رسوب هستند که باعث می‌شوند خمیر دندان در کنترل جرم و پلاک دندان و بیماری لثه مؤثر باشد.

برای تمیز کردن دندان می‌توانید از مسواک معمولی و یا مسواک برقی استفاده کنید. در مورد مسواکهای کوچک مخصوص برای تمیز کردن براکت از ارتودنتیست سوال نمایید. مسواکهای بین دندانی به تمیز کردن براکت ثابت کمک می‌کنند. مسواک بین دندانی برای تمیز کردن بین دندان‌ها و اطراف براکت ثابت بسیار خوب هستند.

استفاده از دهان‌شویه های حاوی فلوراید به صورت منظم، به پیشگیری از پوسیدگی و کلسیم زدایی دندان کمک می‌نماید.

براکت غیرثابت را چگونه تمیز کنیم؟

دندانپزشکی یا ارتودنتیست به شما نشان می‌دهد چگونه براکت را تمیز کنید. بهتر است براکت را بر روی یک سینک پر از آب تمیز کنید تا در صورتی که از دستتان افتاد آسیب نبیند. برای تمیزکردن براکت یک مسواک جداگانه باید داشته باشید. از خمیردندان برای تمیز کردن آن استفاده کنید. با ملایمت براکت را مسواک کرده و آن را با آب تمیز کامل بشویید.

 

 

این مطالب را نیز ببینید!

عوارض طولانی شدن درمان براکت ارتودنسی چیست؟

دنیای مد ما را احاطه کرده است و حتی در جنبه ‌هایی از زندگی که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *