جراحی سینوس
جراحی سینوس

جراحی سینوس

جراحی سینوس

جراحی سینوس پیش از کاشت ایمپلنت دندان

عمل جراحی لیفت یا افزایش سینوس برای آماده ‌سازی بخش بالای استخوان فک بالا جهت کاشت ایمپلنت دندان انجام می‌شود.

جراحی سینوس چیست؟

لیفت سینوس در واقع عمل جراحی پیوند استخوان است که برای بهبود و افزایش استخوان فک بالا (در ناحیه دندانهای آسیاب بزرگ یا کوچک) صورت می‌گیرد تا بتواند ایمپلنت دندان را پشتیبانی نماید.

جراحی  سینوس معمولاً چند ماه پیش از کاشت ایمپلنت انجام شود تا زمان کافی برای التیام استخوان وجود داشته باشد. با این حال در برخی موارد هر دو عمل لیفت سینوس و کاشت ایمپلنت هم‌زمان صورت می‌گیرد.

اگر چه نیاز به لیفت سینوس برای کاشت استخوان متداول است اما لزوماً تمام ایمپلنت‌هایی که در این ناحیه جایگذاری می‌شوند به این عمل جراحی نیاز ندارند.

در چه مواردی جراحی سینوس لازم است؟

علت جراحی سینوس برای کاشت استخوان، ناکافی بودن استخوان فک بالا است. علت نامناسب بودن استخوان فک بالا ممکن است مربوط به عمل جراحی در گذشته ( برای مثال کشیدن دندان) یا عفونت پیشرفته لثه باشد.

یکی از متداول‌ترین مشکلات استخوان فک بالا این است که اندازه آن در مقایسه با اندازه و شکل سینوس ماگزیلاری نسبتاً کوچک است به همین علت استخوان برای فرورفتن ایمپلنت قطر کافی ندارد.

در جراحی سینوس چه کاری انجام شود؟

در این عمل بخشی از سینوس ماگزیلاری با استخوان (مواد پیوندی) پر می‌شود. حاصل کار، افزایش ضخامت استخوان کف سینوس است بنابراین تمامی طول ایمپلنت دندان در استخوان جا می‌شود.

 

عمل جراحی سینوس چگونه است؟

تکنیک مورد استفاده بسته به شرایط متفاوت است اما روش مرسوم آن به صورت زیر است:

  • دندانپزشک برشی در بافت لثه در سمت گونه فک بالا در ناحیه ‌ای که قرار است ایمپلنت دندان کاشته شود، ایجاد می‌نماید. در این ناحیه قبلاً نیز یکی از دندانهای آسیاب بالایی قرار داشته است. دندان‌پزشک پس از ایجاد برش، زبانه بافتی را (همانند کاپوت اتومبیل) بالا می‌زند تا به استخوان زیر آن دسترسی پیدا کند.
  • در استخوان برشی ایجاد می‌شود که بتوان بخشی از استخوان را همانند دریچه‌ ای به سمت بالا باز کرد. سپس بخش متحرک استخوان با ملایمت به سمت بالا و پایین در حفره سینوس حرکت داده می‌شود. همراه با حرکت استخوان غشای سینوس که به آن متصل است نیز حرکت میکند بنابراین غشا ( و درنتیجه کف سینوس) را می‌توان به موقعیت بالاتر انتقال داد.
  • فضای خالی ایجاد شده در زیر غشایی که بالاتر رفته است، با مواد پیوندی استخوان‌ پر می‌شود. بنابراین در این ناحیه استخوان جدید تشکیل شده و پس از مدتی می‌توان در آن ایمپلنت کاشت.
  • پس از این که مواد پیوند استخوان در جای خود قرار گرفت، زبانه بافتی لثه بر روی آن قرار گرفته و بخیه می‌شود.
  • در برخی شرایط این امکان وجود دارد که دندانپزشک هم‌زمان با این عمل جایگذاری ایمپلنت را نیز انجام دهد. با این حال در بیشتر موارد دندانپزشک مدتی برای جوش خوردن استخوان منتظر می‌ماند که حدود شش تا نه ماه می‌باشد. مدت زمان دقیق لازم برای التیام استخوان بستگی به نوع مواد پیوندی مورد استفاده دارد.

 

چه موادی برای جراحی سینوس استفاده می‌شود؟

برای لیفت سینوس چندین نوع مواد پیوندی ممکن است استفاده شود.

  • در برخی موارد از استخوان بدن خود بیمار استفاده می‌شود که معمولاً از بخشی از دهان یا گاهی اوقات از ناحیه ران یا ساق برداشته میشود.
  • در برخی موارد از استخوانی که از پیش آماده شده است ( استخوان یخ ‌زده، استخوان خشک ‌شده یخ ‌زده، استخوان خشک ‌شده یخ ‌زده معدنی زدایی شده) استفاده می‌شود که ممکن است از بدن انسان یا حیوان دیگری (معمولاً گاو) گرفته شده باشد.

یکی دیگر از روش‌های پیوند استخوان استفاده از مواد پیوند سنتزی (مصنوعی) است. از جمله این مواد می‌توان به هیدروکسی آپاتیت اشاره نمود.

این مطالب را نیز ببینید!

کشیدن دندان عقل

کشیدن دندان عقل

کشیدن دندان عقل کشیدن دندان عقل به دلایل مختلف انجام میشود. در حال حاضر برخی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *