لیفت سینوس
لیفت سینوس چگونه انجام میشود؟
لیفت سینوس به روش مرسوم و نسبتا قدیمی، یک عمل جراحی باز کاملاً تهاجمی است که آن در آن استخوان و لثه برش داده میشود. هنگامی که استخوانها و لثه بریده میشوند، درد ، تورم و کبودی گسترده تجربه میشود. در نتیجه بیمار باید حدود هفت روز در خانه بماند و استراحت کند تا زخمهای او التیام پیدا کنند.
عمل لیفت سینوس چگونه انجام میشود؟
جراحی لیفت سینوس یک عمل جراحی کاملاً تخصصی است که نیازمند دانش و تجربه کافی میباشد. عمل جراحی حدود یک تا یک و نیم ساعت طول میکشد.
عمل جراحی لیفت سینوس
- بریدن لثه – ابتدا جراح بافتهای لثه فک بالا را برش زده و آنها را بالا میزند تا به استخوان پشت آنها دسترسی پیدا کند. سپس در استخوان برشی ایجاد میکند.
- بریدن استخوان فک – سوراخ یا منفذی به نام پنجره جانبی در استخوان ایجاد میشود تا به غشای پوشاننده حفره های سینوس که سینوس را از فک بالا جدا میکنند، دسترسی ایجاد شود. این غشا کنار کشیده شده و از استخوان فک جدا میشود.
- بالا کشیدن غشای سینوس – غشای حساس پوشاننده سطح داخلی حفره های سینوسی، از کف سینوس جدا میشود. این کار با استفاده از ابزاری شبیه به کاردک صورت میگیرد. انجام این کار بسیار دشوار بوده و در بسیاری از موارد ممکن است باعث پارگی غشا و افزایش و زمان جراحی فک احتمال عوارض ناشی از عمل شود.
- پیوند استخوان – مواد پیوند استخوان در داخل پنجره ایجاد شده در استخوان قرار میگیرد. چندین نوع ماده پیوندی وجود دارد (استفاده از استخوان بدن بیمار، استخوان حیوانی یا مواد سنتزی مصنوعی) که بسته به شرایط و ترجیح شما و پزشک انتخاب میشود.
- بستن زخم – پس از اتمام پیوند استخوان، با قرار دادن غشای کلاژن و چندین بخیه، برشهای باز شده، بسته میشوند. پیوند استخوان به مدت چند ماه در جای خود مانده و به استخوان فک جوش میخورند. این فرآیند ممکن است شش تا نه ماه طول بکشد.
پس از عمل جراحی لیفت سینوس
- کاشت ایمپلنت – شش تا نه ماه پس از عمل جراحی، استخوان جوش خورده و قابلیت کاشت ایمپلنت فراهم میشود. ایمپلنت کاشته شده در استخوان فک باید چند ماه بماند تا به استخوان جوش بخورد.
- نصب روکش دندان – در آخر نوعی پروتز مصنوعی که معمولاً تاج مصنوعی یا روکش است بر روی ایمپلنت سوار میشود. اکنون دندان تان آماده استفاده است.
خطرات و عوارض احتمالی لیفت سینوس
- خطرات حین عمل جراحی
مهمترین خطر احتمالی جراحی لیفت سینوس سوراخ شدن یا پاره شدن غشای سینوس است. در صورتی که چنین اتفاقی رخ بدهد، جراح یک پد مخصوص بر روی آن قرار میدهد. در صورتی که ترمیم موفقیت آمیز نباشد، ممکن است جراح فرایند را متوقف کرده و به سوراخ ایجاد شده در غشای سینوس فرصت جوش خوردن بدهد و بعدا کار لیفت سینوس را ادامه دهد. در چنین شرایطی از شما خواسته میشود چند ماه بعد برای ادامه درمان بازگردید.
- خطرات پس از عمل جراحی
احتمالاً پس از عمل لیفت سینوس باز مشکلاتی مانند درد، ناراحتی، تورم صورت و کمبودی را احساس میکنید. بیشتر افراد با چند روز استراحت بهبود یافته و میتوانند به سر کار باز گردند.
همچنین ممکن است خونریزی دهان یا بینی را تجربه کنید. از شما خواسته میشود به بینی خود فشار وارد نکنید چرا که ممکن است مواد پیوند استخوان جابهجا شده و بخیه ها شل شوند.