صفحه اصلی / جراحی لثه / بیماری لثه در بارداری
بیماری لثه در بارداری
بیماری لثه در بارداری

بیماری لثه در بارداری

بیماری لثه در بارداری

بیماری لثه در بارداری  : خطرات و عوارض بیماری لثه در بارداری

زنانی که باردار می‌شوند با رعایت رژیم غذایی مناسب و مغذی، ورزش منظم و چکاپهای مرتب مراقب سلامت خود و کودک هستند. اما بسیاری از زنان باردار اهمیت سلامت دهان و دندان در بارداری را نمی‌دانند .

بیماری لثه وضعیتی است که امروزه بسیار شایع بوده و بسیاری از افراد آن را تجربه می‌کند. باید بدانید بیماری لثه می‌تواند عوارض و خطراتی برای بارداری ایجاد کند در حالی که بسیاری از زنان از خطرات عفونت لثه اطلاع ندارند.

بیماری لثه چیست

بیماری لثه به عفونت مزمن باکتریایی گفته می‌شود که بافت‌های اطراف دندان از جمله لثه و استخوان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به گفته انجمن دندانپزشکی آمریکا، بیماری لثه از جمله ژنژیویت و پریودنتیت عفونت‌های جدی هستند که در صورتی که درمان نشوند می‌توانند منجر به از دست رفتن دندان شوند.

بیماری لثه با تجمع پلاک و باکتری‌ها در سطوح دندان در مجاورت لثه شروع می‌شود. در صورتی که رشد باکتری‌ها متوقف نشود و گسترش پیدا کند بافت‌های لثه تخریب‌ شده و دندان لق می‌شود. اما خطرات بیماری لثه محدود به افتادن دندان نمی‌شود.

خطرات بیماری لثه در بارداری

پژوهش‌های متعددی که در Journal of Periodontology منتشر شده ‌اند، ارتباط محکمی بین بیماری لثه و عوارض بارداری پیدا کرده ‌اند. دکتر استیون آفِنباخر پروفسور دانشکده دندانپزشکی دانشگاه کارولینای شمالی و متخصص بیماری لثه و بارداری می‌گوید: “این پژوهش‌ها نشان داده ‌اند مادرانی که بیماری لثه دارند بیشتر دچار عوارض بارداری می‌شوند. بخصوص خطر زایمان زودرس و تولد کودک با وزن کم در مادران مبتلا به بیماری لثه افزایش پیدا می‌کند.”

احتمال زایمان در حداقل 37 هفتگی جنین در زنانی که عفونت لثه دارند، بیشتر است. هنوز علت دقیق این ارتباط مشخص نیست اما به نظر می‌رسد این موضوع مستقل از خطرات معمولی زایمان می‌باشد. اعتقاد بر این است که برخی از ارگانیسم‌های موجود در لثه عفونی در دهان می‌توانند از طریق بدن مادر به جنین برسند. این موضوع با شناسایی آنتی‌ بادی‌های مربوط به عفونت لثه مادر در خون و بند ناف کودک مشخص شده است که دلالت بر گسترش این ارگانیسم‌ها از طریق بدن مادر به جنین در دوران بارداری دارد.

دکتر کن کرب رئیس آکادمی پریودنتیست آمریکا پژوهشی را گزارش می‌کند که بر ارتباط احتمالی بین بیماری لثه و ایجاد پره اکلامپسی (preeclampsia) دلالت دارد. پره اکلامپسی یا مسمومیت حاملگی یک اختلال خطرناک بارداری است که در پنج تا هشت در صد از بارداریها اتفاق می‌افتد.

زنان باردار در خطر بیشتر بیماری لثه قرار دارند که علت آن تغییرات هورمونی می‌باشد. علت این است که بافت‌های بدن مادر باردار نسبت به محرک‌ها واکنش شدیدتری نشان می‌دهد. بنابراین در حالی که میزان باکتری‌های بدن دو فرد باردار و غیر باردار ممکن است برابر باشد اما فرد غیر باردار دچار مشکل نمیشود در حالی که خانم باردار دچار بیماری لثه می‌شود. تغییرات هورمونی باعث حساسیت بدن فرد شده و منجر به افزایش احتمال بیماری لثه می‌شود.

 

زنان باردار از کجا بدانند دچار عفونت لثه هستند

اگرچه بیماری لثه وضعیتی بدون درد است اما بهترین نشانگر آن احساس خود فرد می‌باشد. در برخی موارد بیماری لثه علایم زیر تجربه می‌شود:

  • درد لثه
  • حساس شدن لثه نسبت به لمس و فشار
  • خونریزی هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن
  • بوی بد دهان که برطرف نمی‌شود

 

بسیار مهم است که زنان باردار توجه بیشتری به لثه و به‌ طور کلی سلامت دهان خود داشته باشند. بسیاری از افراد تصور می‌کنند اگر لثه شان کمی خونریزی می‌کند امری طبیعی است و جای نگرانی نیست. اما در صورتی که بخش دیگری از بدنشان دچار خونریزی شود نگران می‌شوند. علت این است که ما به علائم عفونت لثه عادت کرده‌ایم چرا که آن را بسیار دیده‌ ایم. در حالی که متأسفانه این وضعیت اصلا طبیعی و نرمال نیست. اگر هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن لثه خونریزی می‌کند، احتمال التهاب و عفونت لثه بسیار زیاد است.

زنان باردار برای محافظت از سلامت خود و جنین، باید مراقب سلامت لثه شان باشند.

 

این مطالب را نیز ببینید!

بیماری لثه

انواع بیماری لثه

انواع بیماری لثه بیماری لثه ژنژیویت ژنژیویت خفیف‌ترین نوع بیماری لثه است که باعث قرمزی، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *