محافظ دهان
محافظ دهان

محافظ دهان

محافظ دهان

محافظ دهان : علائمی که نشان می‌دهند به محافظ دهان نیاز دارید

دندان قروچه در بسیاری از افراد اتفاق می‌افتد اما در صورتی که به وضعیتی مزمن و دائمی تبدیل شود، خطر آسیب ‌دیدگی دندان‌ها و مفصل فک وجود دارد. یکی از روش‌های مقابله با آسیب‌های دندان قروچه، استفاده از محافظ دهان یا نایت گارد است. اما از کجا بدانیم به محافظ دهان نیاز داریم؟

نشانه‌ های نیاز محافظ دهان

  • لب پر شدگی دندان

هنگامی که دندانتان لب پر می‌شود، نه تنها باید به ترمیم آن اقدام کنید بلکه باید به عامل آن نیز توجه ویژه ‌ای داشته باشید. چرا که ممکن است لب پر شدن دندان نشانه دندان قروچه باشد. هنگامی که دندان‌ها در تماس با یکدیگر قرار گرفته و به هم ساییده می‌شوند، فشار بسیار زیادی بر مینای دندان وارد می‌شود. از آنجایی که معمولاً دندان قروچه در هنگام خواب اتفاق می‌افتد، و فوراً متوجه آن نمی‌شوید، در نتیجه این فرایند را متوقف نمی‌کنید. لب پر شدگی علاوه بر نازیبایی دندان ممکن است باعث پوسیدگی و کرم خوردگی شود چرا که راه نفوذ را برای باکتری‌ها و آلودگی‌های دهان باز می‌نماید. در صورتی که متوجه لب پر شدن و دندان خود شدید، در مورد استفاده از محافظ دهان با دندان پزشک مشورت کنید.

  • دندان قروچه مزمن

برخی افراد به دلایل مختلف به مدت طولانی دندان قروچه را تجربه می‌کنند. در صورتی که دندان قروچه مزمن شود به این معنی که شب‌های زیادی دندان‌هایتان را به هم می سایید یا میفشارید، بهتر است درباره استفاده از محافظ دهان با دندانپزشک صحبت کنید. اگر چه محافظ دهان نمی‌تواند عادت دندان قروچه یا به هم فشردن دندان‌ها را تغییر دهد اما می‌تواند تأثیرات منفی آن بر دندان‌ها را به حداقل برساند.

  • سردرد هنگام بیدار شدن

اگر هنگامی که صبح از خواب بیدار می‌شوید سردرد دارید، ممکن است نشانه این باشد که در طول شب دندان قروچه داشته ‌اید. هنگامی که به دندانپزشک مراجعه می‌کنید، سردرد صبحگاهی خود را به اطلاع او برسانید. علاوه بر محافظ دهان ممکن است دندانپزشک ورزشهایی برای شل کردن عضلات به شما آموزش داده دهد.

  • اختلال مفصل فکی گیجگاهی

اختلال مفصل فکی گیجگاهی زمانی اتفاق می‌افتد که عضلات اطراف فک دچار التهاب شود. گاهی اوقات این وضعیت در اثر دندان قروچه و به هم فشردن دندان‌ها به صورت مزمن اتفاق می‌افتد. در صورتی که علت مشکل شما همین باشد، دندانپزشک استفاده از محافظ دهان را به شما توصیه می‌کند.

  • مصرف داروهای ضد افسردگی

اگر مرتباً داروی ضد افسردگی مصرف می‌کنید، با دندانپزشک درباره استفاده از محافظ دهان صحبت کنید. تحقیقات منتشر شده در سال 2012 در نشریه  Clinics نشان داد paroxetine که ترکیب اصلی تشکیل دهنده برخی داروهای ضد افسردگی است، باعث دندان قروچه شبانه در بیماران می‌شود. در صورتی که داروهایی مانند پاکسیل مصرف می‌کنید، برای محافظت از دندان‌های خود و عوارض ناشی از دندان قروچه، به دندانپزشک مراجعه کنید. همچنین در صورتی که دندان قروچه دارید، برای تنظیم دوز دارو یا تغییر آن به پزشک خود مراجعه کنید.

 

 

این مطالب را نیز ببینید!

کشیدن دندان و عوامل آن

کشیدن دندان به  خارج کردن ریشه ی دندان و یا دندان کشیدن دندان گفته می …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *